Bu yazıda, bir web geliştiricisi olarak üretkenliği artırmak için en sevdiğim tarayıcı uzantılarından bazılarına bakacağız.
1-) Windows Resizer
Bu basit ama etkili uzantı , tam olarak adından da anlaşılacağı gibi yapar. Ekranınızın boyutunu değiştirmenize olanak sağlar. Web sitenizi farklı çözünürlükler ve görünümler arasında doğrulamanız gerekiyorsa, basit ama son derece kullanışlıdır. Uzantı önceden tanımlanmış bir dizi seçenekle birlikte gelir, ancak bunları ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde değiştirebilirsiniz; bu son seçenek, Chrome Geliştirici Araçlarını kullanmaktan daha iyi hale getirir.
2-) Wappalyzer
Belirli bir site tarafından hangi teknolojilerin kullanıldığını hiç merak ettiniz mi? Wappalyzer ile artık merak etmeyin . Bu uzantı, bir CMS algılayıcısı veya çerçeve algılayıcısından daha fazlasıdır: programlama dilleri, analitik, pazarlama araçları, ödeme işlemcileri, CRM, CDN ve diğerleri gibi düzinelerce kategoride binden fazla teknolojiyi ortaya çıkarır.
3-) Web Developer
Görünüşlerin sizi aldatmasına izin vermeyin, bu şimdiye kadarki en güzel araç çubuğu olmayabilir ama kesinlikle güçlüdür. Bu uzantı , tarayıcınıza komut dosyalarını, pop-up'ları etkinleştirmemiz / devre dışı bırakmamız, çerezleri kontrol etme veya formlar, resimler, stiller vb. Oluşturmak için yöntemler aramak gibi birçok yararlı web geliştirme işlevi için seçenekler içeren bir araç çubuğu ekler
Ben şahsen uzantıyı artık kullanmıyorum, ancak geçmişte HTML ve CSS yöntemlerinin çoğuna hala çok aşina olmadığım zamanlarda çok yararlı oldu.
4-) What Font
Bu uzantı , bir web sitesindeki herhangi bir metne hangi yazı tiplerinin ve yazı tipi özelliklerinin uygulandığını kolayca incelemenizi sağlar. Yazı tipleri, sitenizin tasarımı söz konusu olduğunda büyük bir fark yaratabilir ve bu aracı, hepsinin olması gerektiği gibi olduğundan emin olmak için veya belki de belirli bir web sitesinin kullandığı yazı tipi hakkında bilgi almak için kullanabilirsiniz. sizinkinde de kullanabilir.
5-) ColorZilla
What Font'a benzer şekilde, ColorZilla uzantısı, web sitesindeki herhangi bir pikselin rengini almanıza olanak tanır. Ancak ek olarak, bir palet tarayıcısı ve gradyan oluşturucu gibi kullanışlı araçlarla birlikte gelir.
Kullanışlı olması süper ilginç bir araçtır.
Umarım bu yazı yararlı olmuştur. Peki sizler en çok hangi Chorme uzantılarını kullanıyorsunuz?