Bir zamanlar, tecrübesi olan bizler de bu hataların bazılarıyla mücadele ediyorduk.

Yeni başlayan biriyseniz, umarım bu liste yakın gelecekte size biraz zaman  kazandırmış olur.

Hata 5: Dosya Adlarında Boşluk Ekleme

HTML dosyanızı "güzel sayfam.html" adıyla kaydedebilirsiniz, ancak sözcükler arasındaki boşluklar bir hatadır.

Web adreslerinde (diğer adıyla URL'ler) boşluk olamaz.

Bu dosyayı tarayıcınıza yüklerseniz, tarayıcının adres çubuğunda "% 20cool% 20page.html'mi" göreceksiniz. URL'lerde izin verilmediğinden boşluklar kodlanmalıdır.

Dosya adlarınızdaki sözcükler arasında ayrım görmek istiyorsanız, bir alt çizgi (my_cool_page.html) veya kısa çizgi (my-cool-page.html) kullanın.

Yeni başlayan biri olarak, muhtemelen arama motoru optimizasyonu (SEO) konusunda endişelenmiyorsunuzdur, ancak Google,dosya adlarında altçizgiler yerine kısa çizgileri tercih ettikllerini belirtti.

 

Hata 4: ÖNEMLİ ÖNERİLERİ YOKTURMAK

Geliştirme ortamınız için Windows'u kullanıyorsanız, küçük ve büyük harfleri tutarsız kullandığınızda bir sorun fark etmeyebilirsiniz. Bu bir hata.

"Css" adlı bir CSS klasörü ve içinde "Main.css" adlı bir dosya oluşturduğunuzu varsayalım. Ancak kodunuzda, buna şu şekilde bağlantı veriyorsunuz:

<link rel="stylesheet" href="css/main.css">

Projeniz üzerinde çalışırken sorun yok.

Ama projenizi bir web sunucusuna yüklediğinizde ... CSS uygulanmaz.

Çoğu web sunucusunda Windows yerine Linux veya Unix'in bazı sürümleri çalışır. LAMP yığınını duymuş olabilirsiniz. Linux, LAMP'deki L'dir.

Bu sistemler büyük / küçük harfe duyarlıdır.

Bu nedenle, büyük harf kullanan belirli bir adlandırma kuralı olmadığı sürece her zaman küçük harfli dosya adları ve dizin adları kullanmak en iyisidir. Bu noktada, dosya adları her zaman tutarlı olacaktır. Ve tutarlılık, bu hatayı önleyecek olan şeydir.

Hata 3: Dosya Yollarını Anlamamak

Farklı dizinlerdeki dosyaları nasıl bağlayacaklarını anlamayan öğrenciler genellikle onlara erişmek için tüm dosyalarını kök dizine atarlar. Bu, organize olmayan bir dosya ağacına yol açan bir hatadır.

HTML öğrenmeye başladıktan kısa bir süre sonra, diğer HTML ve CSS dosyalarına nasıl bağlanacağınızı öğrenmeye başlarsınız.

Dosyalar aynı dizinde olduğundan  oldukça basittir. Yukarıdaki örnekte bile, main.css dosyası için CSS dizinine baktık.

Bir dizine girmek yerine (veya daha önce) bir dizine gitmemiz gerektiğinde, daha karmaşık hale gelmeye başlar.

Aşağıdaki örnekte, main.css dosyamızda bir web sayfası için arka plan resmini ayarlıyoruz. Main.css dosyası CSS dizinindedir. İmg dizinindeki bir resme bağlanıyoruz.

body {
     background-image: url("../img/moon.png");
}

Bu dizinlerin her ikisi de (klasörler olarak da bilinir) kök dizindedir. Bu nedenle, CSS dizininden yukarı çıkıp çıkıp ardından img dizinine inmemiz gerekiyor.

İki noktalı bir dizine gidiyoruz: ".."

Oradan, moon.png dosyasına bağlanmak için img dizinine iniyoruz.

İki dizin yukarı çıkmamız gerekirse, dosya yolu şu şekilde başlayacaktır: "../../"

Unutmayın, bir nokta bulunduğunuz dizini belirtir. İki nokta, şu anda bulunduğunuz yerin üstündeki dizini gösterir.

Hata 2: Varsayılan Sayfa Dizininizi Adlandırmama

Varsayılan sayfanıza "dizin" dışında bir ad vermek bir hatadır.

Web sunucuları bir dizin dosyası arar.

HTML ile çalışırken, bir index.html dosyanız olmalıdır.

Bu dosya, URL'nin sonunda dosya adı gösterilmeden varsayılan olarak yüklenecektir.

Bu nedenle, en sevdiğiniz nokta com adresine veya başka bir web adresine gidebilir ve ".com" kısmından sonra "/index.html" öğesini göremezsiniz. İndeks dosyası varsayılan olarak yüklenir.

Kabul edilirse, favori web siteniz HTML'den daha fazlasını kullanabilir, ancak bu kavram PHP (index.php), React (index.js) ve daha fazlası gibi diğer teknolojilere de taşınır.

Öğrenmeye devam ederken, bazı geliştiricilerin diğer teknolojileri kullanırken başka dosya adlarını seçtiğini göreceksiniz, ancak yeni başlayanlar olarak dizine bağlı kalın.

Hata 1: Ara Vermemek!

Saatlerce projelerinin üzerine düşüp  ve hatayı bulamıyor olmak .Genellikle sorun, yanlış yazılmış bir etiket veya değişken, eksik bir noktalı virgül veya başka bir küçük sözdizimi hatasıdır.

Uzun bir süre koda baktıktan sonra, görüşümüz bulanıklaşır, beynimiz zayıflar ve taze gözlerle görmesi kolay olan şey imkansız hale gelir.

Kendinizi kötü hissetmeyin. Kendinizi suçlamayın. Sadece kalk!

Yürüyüşe çık. Biraz kahve al. Biraz kestir. Sizi bulanıklıktan çıkaran ve size taze gözler ve yeniden net bir kafa veren şey.

Yenilendiğinizde koda geri dönün ve bulamadığınız bu hata genellikle açık olacaktır! 

Deneyim kazandıkça, bu yaygın hataları hızla aşacaksınız.

Bir zamanlar anlaşılması zor olan şey netleşecektir.