Kodlama, aslında bir robotun veya bilgisayar programının okuyabileceği ve yürütebileceği yazılı talimatlardır.

Elektronik devreler yardımı ile kodlama dilleri kullanılarak ihtiyaç duyulan yönde komut verme işlemidir. Makine kontrol sistemi, bilgisayar gibi birçok alanda hayatımızın kolaylaştırmakta olanak sağlamaktadır.

Robotik kodlama, bireylerin görev tamamlanana ve robotun hareketleri başlangıçta amaçlandığı gibi gerçekleştirilinceye kadar, deneme yanılma yoluyla düşünmelerini gerçek bir şekilde görmelerini sağlar.

Bir kod parçasının düzgün ve daha sık çalışmaması için kesin ve spesifik olması gerekir. Kod parçası ilk yazıldığı anda mükemmel değildir. Bir kod hatasız değilse, robot hareket etmeyecektir.

Robotik Kodlama Nedir Kısaca

Kodlamayı bugün nasıl kullandığımıza baktığımızda artık her yerde olduğunu görürüz. Günlük olarak kaç tane elektronik ürün kullandığınızı düşündüğünüzde, kodlamanın hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldiğini hızlı bir şekilde fark edersiniz. Mikrodalga, araç, telefon, TV ve banka kartımızı her kullandığımızda kodlama becerilerimizi kullanıyoruz.

Robotik Kodlamada Kullanılan Programlama Dilleri Nelerdir?

Robotik kodlamada kullanılan C / C ++, Java, Fortran, Python vb. çok sayıda programlama dili vardır. Robotikteki en popüler dil muhtemelen C / C ++'dır. Python, makine öğrenimindeki kullanımı ve ayrıca ROS paketleri geliştirmek için de kullanılabilmesi nedeniyle çok popülerdir.