Django python geliştiriciler için web frameworkü olarak vazgeçilmez bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. 

Django, Python Programlama Dili için hazırlanmış ve BSD lisansı ile lisanslanmış yüksek seviyeli bir web çatısıdır. Basit kurulumu ve kullanımı, detaylı hata raporu sayfaları ve sunduğu yeni arayüz kodlama yöntemleriyle diğer sunucu yazılımı ve çatılardan kendini ayırmaktadır.

Kısa Kısa Django temel özellikler ise; 

  • Django, Python Programlama Dili için hazırlanmış ve BSD lisansı ile lisanslanmış yüksek seviyeli bir web çatısıdır(framework). Basit kurulumu ve kullanımı, detaylı hata raporu sayfaları ve sunduğu yepyeni arayüz ile diğer sunucu yazılımı ve frameworklerden kendini ayrıştırmaktadır. İsmi, caz gitaristi ’tan gelmektedir.
  • Django Projesi’nin temel amacı, karmaşık bir yapıda olan web uygulamalarının kullanımını kolaylaştırmaktır. Django yeniden kullanılabilirlik, modülerlik, hızlı geliştirme süreci politikasına sahip bir yapıda tasarlanmaktadır.
  • Django da ayrıca her projeye ait temel kayıt ekleme, silme, düzenleme ve güncelleme fonksiyonlarını bünyesinde barındıran dinamik bir yönetim paneli sağlar. Karmaşık veritabanlarından kurtulmak isteyenler için rahat kullanışlı bir web çatısıdır. Şiddetle tavsiye edilir :)
  • Django, Python programlama dili ile yazılmış bir mimarı yapısını kullanan, yüksek seviyeli ve açık kaynaklı(open source) bir web çatısıdır. MVT dediğimiz yapı ise Model, View ve Template şeklindedir. Django’nun geliştirme aşamasında bu yapıya dikkat edilerek kodlandığını bizlere göstermektedir.

Django’yu kullanan ünlü web sitelerini aşağıda listeledim :

Bu vesile ile Django'nun 15. yaş gününü kutluyor nice senelere diyoruz; 
Sizinde Django hakkında söylemek istedikleriniz var ise yorumları bekliyorum.