Programlamayla ilgileniyorsanız veya bir süredir programlama yapıyorsanız,  her şeyi yapmak için Python veya JavaScript gibi bir dil olmadığını merak etmiş olabilirsiniz. Neden bu kadar dile ihtiyacımız var? Neden C veya C ++ gibi bir dil hala kullanılıyor.

C , 40 yıldan daha uzun bir süre önce Dennis Ritchie tarafından yaratıldı. Gücü ve performansı nedeniyle yaygın olarak kullanılan genel amaçlı bir programlama diliydi.

Ancak bir program düzenlemek için özellikleri yoktu. C'deki mevcut seçeneklerle büyük programları korumak yeterli değildi. Böylece, büyük bir projenin düzenlenmesine yardımcı olacak sınıflar gibi özelliklere sahip olan C ++ oluşturuldu.

Ancak C ve C ++ 'ı insanlar için öğrenmek hâlâ zordu. Şüphesiz en iyi performansı veriyor ama öğrenmeleri konusunda kolay olmuyordu.

Java bir süre sonra geldi ve endüstride ve akademide yaygın olarak kullanıldı çünkü öğrenmesi nispeten daha kolaydı ve geliştirici dostuydu, bu da uygulama yazmayı daha hızlı hale getirdi.

Java ile web uygulamaları yapmak bir zorluktu. Ruby , Java ile aynı zamanlarda ortaya çıkan başka bir programlama diliydi. Ve 2004'te Ruby on Rails piyasaya sürüldü. Web uygulamaları oluşturmak için bir çerçeveydi. Java'da oluşturulması birkaç gün sürecek bir web uygulaması Ruby on Rails ile birkaç saat içinde oluşturulabilir. Bu özel çerçeve, web uygulamaları yazmayı çok daha kolay hale getirdi.

Python da Java ile aynı on yılda Guido Van Rossum tarafından yapıldı. Hobi projesi olarak başladı. Ve python'un basitliği, bilgisayarların daha güçlü hale gelmesi ve İnternet'in yaygınlaşması nedeniyle, Python piyasaya sürüldükten sonra hobiler ve geliştiriciler tarafından kademeli olarak büyük bir benimsendi.

JavaScript de aynı on yılda geldi ve etkileşimli web sayfaları yapmak için tasarlandı.

 Şu anda yaygın olarak kullanılan çoğu programlama dilinin kısa bir geçmişiydi. Her programlama dilinin belirli bir amaç için yapıldığını görebilirsiniz. Herhangi bir programlama dili her şeyi yapabilir, ancak bazen belirli bir görevi farklı bir görevde yapmak çok daha kolaydır. Her dilin artıları ve eksileri vardır.

Belirli bir problemi çözmek için hangi programlama dilinin kullanılması gerektiği, kütüphanelerin mevcudiyeti, topluluk desteği, performans ve geliştiricilerin buna aşinalıkları ve deneyimleri gibi birçok faktör tarafından belirlenir.

Bazı somut örnekler vererek işleri daha net hale getirelim.

Bir takımın GTA veya Counter-Strike gibi büyük bir video oyunu yapmak istediğini varsayalım. Python bunu yapmak için en iyi seçenek olmayacaktır çünkü modern bilgisayarlar öncekinden çok daha güçlü olsa da, büyük oyunlar C ++ gibi derlenmiş bir dilin sunabileceği iyi performans gerektirir.

Yeni web uygulamaları yazmak için, geliştiriciler artık PHP'yi fazla kullanmıyor çünkü artık daha performanslı ve çalışması daha kolay olan birçok daha iyi seçenek var.

Eğlenmek için kod yazmayı öğrenmek isteyen bir kişi, C veya Java gibi bir dil tarafından yılma noktasına gelir.Python veya JavaScript gibi arkadaşça bir dil öğrenirken daha rahat ve motive olur.