HACKER

Bir bilgisayar korsanı, bilgisayar sistemlerini ve ağları sabote etmek için alternatif sistem erişim yöntemlerini kullanır.
Bilgisayar korsanlığı eylemleri yasadışı ve kabul edilemez (siyah / gri şapka korsanlığı) veya yasal ve kabul edilebilir (beyaz şapka korsanlığı) olarak ayırt edilir.
Çoğu bilgisayar korsanları, güvenlik boşluklarını bulan ve benzersiz analitik becerilerle güvenli sistemlere erişen yüksek yetenekli bilgisayar programcılarıdır. Büyük bir bilgisayar korsanının "kutunun dışında düşünebileceği" bilinmektedir.
Korsan türleri kasıtlı olarak şu şekilde tanımlanır:
Siyah şapka korsanları bilgisayar sistemlerine yasa dışı yollardan girmekte ve verileri çalarak veya tahrip ederek zarar vermektedir.
Beyaz şapka korsanları becerilerini işletmelerin güçlü bilgisayar sistemleri oluşturmalarına yardımcı olmak için kullanırlar.
Gri şapka korsanları, kişisel kazanç sağlamak yerine, becerilerini göstermek için yasa dışı korsanlık çalışmaları gerçekleştiriyor.
Hacking, genellikle bir bilgisayara veya ağa yetkisiz izinsiz girme anlamına gelir. Hack faaliyetlerinde bulunan kişi bilgisayar korsanı olarak bilinir. Bu bilgisayar korsanı, sistemin orijinal amacından farklı bir hedefe ulaşmak için sistem veya güvenlik özelliklerini değiştirebilir

ETİK HACKER

Bir bilgisayar ağına güvenlik testi amacıyla sızan ve herhangi bir bilgi hırsızlığı yapmadan bulduğu problemleri görevlilere anlatan kişiler, etik hacker olarak anılıyor.

Etik bir bilgisayar korsanı, olası güvenlik açıklarını tespit etmek,onarmak ve kötü niyetli bilgisayar korsanlarının istismarını etkin bir şekilde önlemek için sisteme sızmak için işe alınan bir kişidir. Güvenliği değerlendirme, güçlendirme ve iyileştirme amacıyla bilgisayar ve yazılım sistemlerinin sızma testlerinde uzmanlaşmış güvenlik uzmanlarıdır.

Etik bir bilgisayar korsanı beyaz şapka korsanı, kırmızı takım ya da kaplan takımı olarak da bilinir.

Hacker Nasıl Olunur ?

İlk iş olarak yazılımla alakalı temel bilgileri iyice öğrenip üzerine ekstra bir şeyler katmanız gerekiyor. Networking, programlama, veri tabanları ve işletim sistemleri gibi konularda üst düzey bilgilere sahip olmanız şart. Programlama konusunda iyi bir noktaya gelmek için C++, Python/Ruby ve PHP kursları alabilirsiniz. Veri tabanları konusunda kendinizi ilerletmek için MySQL ve MSSQL ile zaman geçirebilir ve kendi veri tabanınızı yaratarak nasıl işlediğini anlayabilirsiniz.

Bu konularda güzel bir bilgi dağarcığına sahip olduktan sonra, hacker olmaya doğru ilk adımları atabilirsiniz. Bu noktada IT alanındaki konseptleri ve temelleri iyi anlayan biri haline gelmiş olmalısınız, bu sayede de bilgisayar ağlarının mimarisini iyi analiz edebilir, boşlukları bulmayı veya oluşturmayı başarabilirsiniz. Bu konuda ilerleme sağlamak için şu kitaplar öneriliyor:

  • The Web Application Hacker’s Handbook: Finding and Exploiting Security Flaws
  • Hacking: The Art of Exploitation, 2nd Edition
  • The Basics of Hacking and Penetration Testing: Ethical Hacking and Penetration Testing Made Easy
  • Metasploit: The Penetration Tester’s Guide
  • CEH Certified Ethical Hacker All-in-One Exam Guide
  • Google Hacking for Penetration Testers

İşi bir adım daha ileri götürmek için hackerlık kursları alabilirsiniz. İnternette bu konuda pek çok online kurs bulunuyor. Her ne kadar resmi olarak sizi kalifiye biri yapmasa da, kendinizi geliştirmeniz konusunda hayli yardımları dokunacaktır